Příjemnou novinkou letošního ročníku je posílení hromadné dopravy nebo supermarket přímo v areálu. Návštěvníci se mohou také těšit na pestrý doprovodný program. Přijede i spousta zahraničních hvězd, například Franz Ferdinand, The Prodigy nebo Faith No More. Desetitisíce fanoušků, policie i řidiči autobusů jsou připraveni.

Jak je na tom oblíbená česká kapela Tata Bojs, která je známa především svojí konceptuální deskou Nanoalbum, přiblížil zpěvák a bubeník MILAN CAIS.

Budete mít na koncertu hosty nebo muzikanty, kteří se podíleli na předchozích deskách?
Koncertní hostování našich albových hostů je radost, kterou sobě i fanouškům dopřáváme hlavně při křtech našich desek. Vystoupení na Rock for People bude zajímavé snad i z jiných hledisek.

Uvedete na festivalu nové písničky?
Jak se to vezme. Pro někoho můžou být klidně nové. K našim 24. narozeninám, které jsme oslavili minulý týden v Buchlovicích na Moravě, jsme si nachystali takové ohlédnutí hluboko do historie. Mělo by to být pár starých písní s novým zvukem.

Jak bude vypadat váš koncert?
Na festival vezeme naše aktuální videoprojekce, scéna pro koncert Tata Bojs bude navíc speciálně upravena. Budeme hrát spíše údernější skladby. Zajímavé je, že název jedné písně v tuto chvíli nikdo nezná. Rozhodnou lidé přes Facebook na stránkách Tata Bojs a Rock for People. Doufáme, že to nakonec bude velká jízda Pěšáků rokenrolu.

Těšíte se na vystoupení jiných kapel?
Obávám se, že jich moc nestihneme. Ale když nad tím tak přemýšlím, zajímalo by mě jich docela dost. Nejvíc asi Crystal Castles, Orbital, Skrillex a nakonec i u těch Faith No More bych si rád zavzpomínal.

Co se vám na hradeckém festivale líbí?
Z pozice člověka na pódiu musím říct, že když je správná konstelace, hvězdy na nebi jsou vám nakloněny a lidi se rozhodnou do toho jít s vámi, dějí se neuvěřitelné věci. Z pozice člověka v davu je to prostě výborný festival, který se snaží v našich těžkých českých podmínkách stále o lepší servis o hlavně o obsahovou progresi. A to se cení.

ŠIMON BARNAT