Malý i velký sál Staré hospody 
Chleny bude od listopadu 
až do příštího léta hostit množství zajímavých akcí rozličných žánrů. Nejoblíbenější jsou tradiční rockové koncerty, nebudou chybět divadla ani přednášky.

Za důstojné útočiště vděčí nejen umělci rodině Jana Šimka, která se sem z Francie přistěhovala roku 2007. Od počátku 90. let až do toho okamžiku byl objekt opuštěný a začínal pomalu chátrat.

Majitel hospody Šimek Deníku prozradil: „Hledali jsme tenkrát dům v Česku, kde by manželka mohla mít svou kancelář. Tato stavba nás velice zaujala. Na otázku tehdejšího starosty obce, jaké máme s domem záměry, jsme ještě nedokázali odpovědět. Jedinečná atmosféra a kouzlo budovy nás ale brzy na cestu přivedly."

Zájem Šimkových o obnovu a kulturní oživení hospody podpořil i místní kronikář Josef Šimberský, který jim často s nadšením nosil materiály, které o tomto místě objevil. Dozvěděli se například, že zmínky o domě se objevily již v polovině 16. století a že na jeho místě stával kdysi fungující pivovar.

Renovace domu je prováděna průběžně.
„V některých částech se muselo začínat téměř od základů. Původní prvky byly za totality zazděny. Začínali jsme obytným a kancelářským zázemím. Následoval malý sál a prostor hospody a baru. Od loňska je přístupný už i velký sál, letos přibylo ještě nahrávací studio," popisuje majitel.