Ve Francii se zase snídaně neobejde bez křupavé bagety s máslem a džemem. Oblíbený je také máslový croissant.
Ve Švédsku se snídá velmi zdravě. Pokrm obvykle zahrnuje misku plnou müsli, mléko, kefír, tmavé pečivo a hodně zeleniny.
V Nizozemsku se snídá káva s obrovskou smetanovou čepicí, chleba s máslem posypaný čokoládovou rýží a ovoce namáčené v husté smetaně.
V Norsku je obvyklé snídat sýr s marmeládou a také různé typy kyselých rybiček, které se namáčejí do rozličných omáček.
V Americe je za správnou snídani považován speciální koláč „donut“, opečený toastový chléb s máslem a se skořicí a džus. Pro hladové je obvyklá varianta smažená vajíčka, do křupava opečená slanina a fazole, to vše hojně zalito javorovým sirupem. K tomu pomerančová šťáva a velký hrnek kávy.
V Kanadě jsou zase populární omelety s javorovým sirupem.
V Číně je zajímavá snídaně. Zahrnuje totiž sladké smažené pečivo, slané smažené placky plněné zeleninou a masem nebo plněné taštičky připravované v páře a zelený čaj či jen horkou vodu.