Ve Francii se zase snídaně neobejde bez křupavé bagety s máslem a džemem. Oblíbený je také máslový croissant.

Ve Švédsku se snídá velmi zdravě. Pokrm obvykle zahrnuje misku plnou müsli, mléko, kefír, tmavé pečivo a hodně zeleniny.

V Nizozemsku se snídá káva s obrovskou smetanovou čepicí, chleba s máslem posypaný čokoládovou rýží a ovoce namáčené v husté smetaně.

V Norsku je obvyklé snídat sýr s marmeládou a také různé typy kyselých rybiček, které se namáčejí do rozličných omáček.

V Americe je za správnou snídani považován speciální koláč „donut“, opečený toastový chléb s máslem a se skořicí a džus. Pro hladové je obvyklá varianta smažená vajíčka, do křupava opečená slanina a fazole, to vše hojně zalito javorovým sirupem. K tomu pomerančová šťáva a velký hrnek kávy.

V Kanadě jsou zase populární omelety s javorovým sirupem.

V Číně je zajímavá snídaně. Zahrnuje totiž sladké smažené pečivo, slané smažené placky plněné zeleninou a masem nebo plněné taštičky připravované v páře a zelený čaj či jen horkou vodu.

(vab)