Veliké žluté šapitó, klece se zvířaty a obytné maringotky „zakotvily“ na několik dní na louce poblíž obchodního domu Billa. Do města přijel První národní cirkus Jo-Joo, který přivezl bohatý program. Jeho součástí bude i slavná show finalistů televizní soutěže Česko-Slovensko má talent 2011 s názvem Strýc a synovec Jo-Joo!

Návštěvníci uvidí také skvělé akrobaty z Ruska, Česka a Mongolska, kteří předvedou své neobyčejné umění ve vzdušných akrobaciích na šálách či čínských tyčích. Chybět nebude ani výcvik zvířat, jako jsou tygr sibiřský, puma americká, papoušci ara či poníci. V čísle nazvaném Tisíc a jedna noc se představí fakír s hady a krokodýly. Zejména děti rozveselí a náležitě pobaví tradiční klauni.

Láska k šelmám převládla

Principál, tedy ředitel a majitel tohoto cirkusu, Jaromír Joo, se narodil 30. srpna 1955 v Rychnově nad Kněžnou. Od dětských let se věnoval tréninku v cirkusové manéži, především žonglování a provazochodectví. Je znám svou láskou k šelmám, které chová a cvičí. Tolik vzácné a ojedinělé důvěry mezi šelmou a člověkem získal Jaromír Joo dlouhodobým výcvikem, při němž razil a dodnes razí heslo cukru a trpělivosti.

Kdy je představení a kam se poté cirkud přesune

Vychutnat si jedinečnou show mohou návštěvníci ještě dnes od 17 hodin, v sobotu od 14 a 17 hodin a v neděli od 14 hodin. Vstupné je podle místa rozlišeno do tří kategorii a to na:

Sektor B 230/ zlevněné 170Kč

Sektor A 310/ zlevněné 230Kč

Lóže 350/ zlevněné 270Kč

Děti do 3 let mají vstup zdarma bez nároku na místo, zlevněná vstupenka platí pro děti 3 15 let a pro držitele průkazu ZTP. Lidé s průkazy ZTPP mají vstup zdarma.

Po Rychnovu nad Kněžnou se cirkus Jo-Joo přesune ve východních Čechách ještě do Svitav, kde si představení budou moci návštěvníci vychutnat od 25. do 29. dubna.