Jeho podání bude prý jedinečné. „Zapojili jsme do hry totiž i šermířskou skupinu od nás z Červeného Kostelce, takže již při příchodu budou moci diváci sledovat šerm. Hra je navíc zpívaná, takže je na co se těšit,“ vysvětluje Marcela Kollerová, režisérka a první místopředsedkyně souboru, který má více než osmdesát členů.

Kromě hereckých výkonů a šermířů by podle ní měly diváky pozitivně překvapit krásné historické kostýmy. „Ušili nám je studenti místní krejčovské školy,“ poznamenává.

Hrají pro radost svou i diváků

Na obnovenou Šubertovu Dobrušku se soubor chystá vůbec poprvé. „Moc se do Dobrušky těšíme, hrajeme hlavně pro radost naši a také pro radost diváků. Máme radost, když se jim ani nechce odcházet,“ usmívá se Marcela Kollertová, podle které soubor ročně vyrazí hrát zhruba deset až dvanáct představení. „Hru se snažíme držet dva až dva a půl roku. Jezdíme také na různé divadelní přehlídky,“ podotýká místopředsedkyně.

Na představení, které soubor odehraje v Dobrušce již dnes večer, zve prý všechny, a to i rodiče s dětmi. „Začínáme sice až o půl osmé, ale hra trvá hodinu a čtvrt,“ dodává Marcela Kollertová.

Noc na Karlštejně je předposledním představením, které letošní Šubertova Dobruška nabídne.

Diváci však nemusí smutnit, příští týden ve středu je čeká skvělý závěr. Na jevišti se předvede opočenský soubor Kodym s hrou Slunce nad řekou a jedno je jasné: opravdu je na co se těšit. Představení začíná jako obvykle o půl osmé večer v Kině 70 a zakončí čtvrtý ročník obnovené a diváky velmi oblíbené divadelní přehlídky.