Na polské straně bude festival zahájen ve 22 hodin ve Zdrojovém parku v Kudowě Zdroji projekcí filmu „Fotograf”o Janu Saudkovi. V rámci festivalu, který potrvá až do soboty 29. července, dojde i na páteční soutěžní koncert, během kterého polští interpreti budou hrát a zpívat známé české písně a Češi vystoupí s písněmi polskými.

Zábava podle Bombarďáka

Jičínsko - Ve středu odpoledne se v rámci třetího ročníku Staropackého divadelního festivalu představí skupina Bombarďák, která rozezní Letní dílny Roškopov. Interaktivní představení se uskuteční v areálu tábora. Je určeno pro děti, nudit se však nebudou ani dospělí. Sama skupina slibuje krátké scénky, divoké struny, bláznivé řeči a dance plné rance. Autor textů Jirka Jelínek tvoří kapelu společně s Michalem Daleckým a Filipem Nebřenským, na jejichž vroubek jde muzika. Vstup volný.

U Uffa hraje skupina Inquisitor

Trutnov - Středeční odpoledne bude už tradičně patřit před trutnovským společenským centrem Uffo jedné z místních hudebních skupin. Tentokrát se veřejnosti představí skupina Inquisitor, která dříve vystupovala pod názvem Black Hawks. Trutnovská hardrocková skupina byla založená v roce 2014 a hraje v sestavě Michal Plíštil, Jiří Pastor, Pavel Skalický, Jan Cabicar, Tomáš Langweber a Jiří Haas. Koncert mohou fanoušci navštívit zcela zdarma.