Agitátor klubu Radek Lakmayer připravil třetí sraz majitelů malých dopravníků z bývalé NDR. Dorazilo devět strojů s různými nástavbami.

 


„Ve vedení našeho klubu je místní Radek Lakmayer, který přišel s výborným nápadem uspořádat sraz tady. I když mám zkušenosti, že nejlepší je přidružit se vždy k jinému veteranklubu, dnes jde o samostatnou akci,“ uvedl předseda. Své tři děti ze čtyř přivezl na rodinné nástavbě (na nákladní korbě jsou přivařené dvoje sedačky), která chybí v jakémkoliv katalogu.

Z Bohusové mezi Vamberkem a Žamberkem přijel po vlastní ose lesem i Petr Andrš. „Multikáru stále využívám a jsem zde poprvé,“ uvedl. Také Zdeněk Čermák z Vamberka dorazil na sraz oklikou přes Merklovice a Záměl. „Na svoji dobu to byla mašinka,“ zhodnotil Vamberák svou multikáru, se kterou poprvé vyjel v roce 1991.

„Za sobotní sraz se nám podařilo sehnat dalších šest členů, a to i při cestě Filipa Prášila na sraz. Je nás již šedesát včetně tří Slováků, takže máme mezinárodní účast,“ prozradil Radek Lakmayer, který má v klubu jako agitátor na starost členskou základnu a propagaci. Nadšence přivítal a pozval i s vozy až na hrad také potštejnský starosta Petr Dostál.