Malé návštěvníky provede sám vévoda Petr Biron nebo jeho dcera Kateřina Vilemína. Děti se dozvědí něco málo z historie a vyslechnou si pohádku o náchodském zámku. Nakonec se děti mohou vyfotografovat v kostýmu krále či princezny přímo v expozici. Délka prohlídky 25 minut. Prohlídky se konají od úterý do neděle v 10, 12 a 14 hodin.

Bergman vystaví staré rytiny hor

Dvůr Králové n. L. - V úterý v 17 hodin uvedou v královédvorské Staré radnici výstavu sběratele Petra Bergmanna s názvem Krkonoše ve starých rytinách a litografiích. Bergmann ji sestavil ze svých sbírek starých map, místopisné grafiky a dobových pohlednic. Výstava je zaměřená na dobová vyobrazení Krkonoš, představuje desítky mnohdy unikátních grafik, nabízí zajímavé srovnání. Umožňuje i přehlédnout vývoj našeho nejvyššího pohoří a jeho osídlení v průběhu posledních dvou století.

SemTamFór zahraje v Lomnici

Lomnice n. P. - V rámci 23. ročníku hudebně-dramatického festivalu Lomnické kulturní léto se v úterý koná v Tylově divadle představení Záměna. Tuto komedii zahraje divadelní spolek SemTamFór. „Záměna aneb Kde jsi včera byl a s kým…?“ pojednává o příběhu šťastně ženatého muže, kterého přitahuje jiná vdaná žena. Problém je v tom, že tato žena je ženou jeho nejlepšího přítele a nejlepší přítelkyní jeho ženy. Jak si muž s takovou situací poradí? Kulturní zážitek si můžete dopřát od 19.30 hodin.