Jedním z nich je i zrekonstruovaný zámek rodiny Nováčkových. Kromě krásných interiérů, kavárny a nádherného parku, návštěva zámku přináší také nevšední zážitky. Jeho vlastníci sázejí na netradiční programy. Většina z nich potěší hlavně rodiny s dětmi. Konají se tu kostýmované prohlídky – například čarodějnické nebo noční – a slaví se tu Velikonoce i Vánoce.
Sedm smrtelných hříchů pohltí Potštejn 22.-23. července a 12.-13. srpna. Připravuje se noční prohlídka s dějem neobvyklého zpracování. Specifické osvětlení nemá v Česku obdoby. Jak se říká, mládí v před! Již 5. srpna bude zámek hostit mladé nadané umělce z celého světa. Jedná se o výsledek usilovné práce uznávaného violoncellisty Milana Vítka a nejnadanějších účastníků z Mezinárodních smyčcových kurzů. Ani konec prázdnin nebude chudý. Celorepubliková akce s názvem Hradozámecká noc nemine ani potštejnské zámecké brány. Na 27. srpna se připravují velké věci! „Letos jsme pro Vás připravili nezapomenutelný noční zámecký zážitek, který předčí všechna vaše očekávání," slibují organizátoři. Ale více se již k tématu nechtějí vyjádřit, má to být velké překvapení. (zup)

Co zámek nabízí 
Nově zrekonstruovaný zámek Potštejn nabízí mnoho zajímavých atrakcí a kulturních zážitků jako například klasické prohlídky zámeckých interiérů, „Bubákov", zábavné prohlídky v barokních kostýmech pro děti i dospělé, noční prohlídky s jemně lechtivým nádechem, „Pohádkov", zámeckou cukrárnu, ubytování přímo na zámku, zámecký park, svatební obřady a mnoho dalšího.
Tento rok jsme pro Vás připravili mnoho zajímavých akcí. Rodina Nováčkových se těší na vaši návštěvu!

Program
22. a 23. července – Noční prohlídky
5. srpna – Koncert mladých umělců
12. a 13. srpna – Noční prohlídky
27. srpna – Hradozámecká noc