Čtenáři mohou stále navštěvovat knihovnu jednou týdně. Otevírací doba se nijak nezměnila, knihy jsou i v tuto dobu k dispozici, přesto se pracuje na velikých změnách.
Místním přibude čítárna a budou moci také používat nový knihovnický systém. „Jediná finanční investice, která tu bude, se týká koupě nového počítače, na kterém bude nainstalován knihovnický program, aby si mohli obyvatelé i z domu zjistit, co si zde mohou zapůjčit.

Darem jsme získali také sedačku. Nechceme do této změny nijak výrazně investovat, nejdřív si musíme ověřit, jak se bude knihovna využívat," vysvětluje starostka Bačetína Gabriela Prýmusová.
Ta také dodává, že hlavním záměrem těchto úprav je přiblížit lidem knihu jako takovou.

Obec chce, aby místní četli, především pak děti.
„Už o tomto nápadu přemýšlíme delší dobu, teď se nám právě naskytly prostory, proto přibude čítárna. Naší snahou je hlavně děti oprostit od počítače. Už jsme pořádali i veřejné čtení, ti nejmenší u toho ale nijak dlouho nevydrží," prozrazuje starostka.

Ta také dodává, že je veliký problém ty malé nějak upoutat. Knihy jim v dnešní době nic neříkají. Přesto ale obec chce dostat čtení do jejich povědomí. Pořádají například takzvané „klubování", kde společně  promítají a u toho si čtou, zapojují i výtvarnou činnost.

Děti ale pořád inklinují více k počítačům.
Obecní úřad získal díky další volné místnosti také nový archiv, doposud byly dokumenty uložené na půdě. Archiv je od konce roku vybaven nábytkem a v této době se už plně využívá. Stále se ale třídí dokumenty na ty, které se mají skartovat, a ty, co zůstanou.