Mistrovskou hru tohoto mistra kytary ocenilo již mnoho hudebně významných osobností. Byl spoluhráčem například Stinga, Herbieho Hancocka, Dizzyho Gillespieho a mnoha dalších. Markovou spoluprací se také může pochlubit Diana Krall. S Dianou Krall natočil několik písní do alba Forever Love. Toto album se stalo velkým jazzovým hitem. Jedna z písní je například standard Early Autumn, kde krásně kontrastuje Dianin nádherný hlas a mistrovská kytara Marka Whitfielda.
Členy AMC Tria jsou Stanislav Cvanciger-bicí, Peter Adamkovič-klavír a Martin Marinčák-kontrabas. Společná kariéra těchto tří hudebníků začíná v roce 1993, kdy se jako začínající hudebníci rozhodli zúčastnit se soutěže mladých jazzových skupin.
Na soutěži získali jednu z hlavních cen a to pro ně byl skvělý začátek. Postupem času se AMC Trio začalo orientovat na autorské skladby a poté už si skládá výhradně svůj repertoár. Trio poté začalo spolupracovat s mnohými hosty doma i v zahraničí. Jedním z nich je i Mark Whitfield.
Na pódiu Rabštejna jsme AMC Trio viděli ve velice úspěšném jazzovém večeru, kdy s sebou přivezli 5-ti násobného držitele Grammy, Randyho Breckera. Svou lásku k hudbě, talent a cit nám předvedli v nezapomenutelném vystoupení. Je naším velkým potěšením uvítat je u nás znovu. V rámci  evropského turné, do kterého se Kostelec zařadil, tak bude  tentokrát Raštejnem znít  kytara legendárního hudebníka z USA, Marka Whitfielda. Jste srdečně zváni. Na koncert Jazzmani na Rabštejně Mark Whitfield a  AMC Trio (a UNI BIG BAND) se můžete těšit 24. dubna 2014 v devatenáct hodin. Vstupné je dvě stě korun.

Marta Klimešová