Město Borohrádek, jako pořadatel, a všichni, kteří se na přípravě festivalu podíleli, mohou být spokojeni s jeho průběhem i s návštěvou, potvrzující skutečnost, že tato akce, probíhající tradičně na fotbalovém hřišti TJ Lokomotiva Borohrádek, zajímá nejen místní občany, ale i příznivce dobré muziky z okolí.
I v letošním roce byla splněna podmínka pro účinkování kapel mít trvalé bydliště nebo rodiště alespoň jednoho člena vystupující formace v Borohrádku. Krátce po 15. hodině se po úvodním slovu Roberta Förstra, který festival moderoval, rozezněly nástroje prvního účinkujícího, skupiny TOMY, kterou vystřídal místně známý LEON BAND a následoval FRANTA MLÁDEK s přáteli.

Nováčkem s vlastní tvorbou alternativního rocku byla letos skupina NuBa. Po této formaci vstoupili na podium matadoři festivalu, regionálně známí RELAX se svými přáteli, a krátce po osmé hodině večerní se poněkud přitvrdilo a parket začal ožívat tanečníky a vyznavači řízného big beatu v podání FAGULE ROCK. V čase přestavby podia, krátce po jedenadvacáté hodině, vystoupili FIRELOVERS, kteří si ve svém netradičním osobitém pojetí fireshow s ohnivými, jiskřivými a pyrotechnickými efekty získali snad všechny přítomné, ale s určitostí mladší generaci publika, která neskrývala hlasitými projevy své nadšení a dotvářela atmosféru tohoto profesionálního vystoupení. Po žhavé show do horké tropické noci, kterou jsme v tomto období zažili poprvé, vstoupila se svým programem skupina STREJCI, která svou hudbou dovedla letošní festival k jeho samotnému závěru a ač byl touto dobou parket stále plný, festivalový čas krátce před půlnocí definitivně vypršel.

V rámci přestávek, kdy docházelo k obměně kapel, pořadatelé připravili doprovodný program, kde se ve dvou vstupech představila půvabná ANNY se svou western show s kolty a biči a ve třech vstupech s módní přehlídkou v country stylu pak taneční soubor ALABAMA, prezentující country tance. Jejich práce, především jejich taneční vedoucí, byla rovněž nepřehlédnutelná při setkání s dětmi. Malováním na obličej, které vytvářely, bylo poznamenáno každé dítě a z nekončící fronty dalších zájemců o malování se zdálo, že některé děti se nechávají malovat již po několikáté. Co ještě dodat. Vše výše uvedené, dále pak stánkový prodej, obří skluzavka, spousta dobrého jídla a pití, příjemné prostředí fotbalového hřiště, bezvadná technická a organizační připravenost akce, to všechno bylo pro přítomné zárukou pro strávení pohodového letního dne u nás v Borohrádku.

Nezbývá tedy než poděkovat zástupcům města za trvalou podporu tohoto projektu, pracovníkům technických služeb za technické zajištění akce, všem hudebním formacím, které na festivalu vystoupily, technikům od zvuku a světel, účinkujícím v doprovodném programu, zkrátka všem, kteří se na realizaci podíleli, a divákům a posluchačům za jejich osobní podporu akce.Podle všeho se tak můžeme těšit na poslední srpnovou sobotu příštího roku a sejít se znovu při dalším ročníku festivalu, tentokrát s přívlastkem 2016.

Zdeněk Cablk
tajemník MěÚ Borohrádek