O dva koncerty, jejich začátek byl stanoven na 14. a 17. hodinu, je mezi příznivci swingu a jazzu velký zájem.  Důvodem je jistě i to, že hlavním hostem Mladého týnišťského big bandu je zpěvačka Leona Machálková.

Pro Mtbb bude společný koncert s touto známou interpretkou velkou výzvou, vždyť už fakt, že pravidelně spolupracuje s mnoha špičkovými hudebními tělesy, například s Big Bandem Felixe Slováčka anebo s Orchestrem Státní opery Praha, je velmi zavazující.
Ještě předtím, než se tak stane, než zaplněné kino v Týništi přivítá domácí orchestr a skvělou zpěvačku, prozradila Leona Machálková některé okolnosti blížícího se novoročního koncertu.

Jak se těšíte na společné vystoupení s Mladým týnišťským Big bandem?
Na spolupráci se moc těším. Velmi mě baví zpívat s velkou kapelou, je to pro mě vždy muzikantský zážitek ze vzájemné souhry.

O bandu mám skvělé reference již od pana Plašila a také od mého studenta Martina Růži, kterého učím na Pražské konzervatoři interpretaci. Poprvé si spolu také zazpíváme duet z filmu Kdyby tisíc klarinetů.
Pravidelně spolupracujete se špičkovými tělesy. S jakými pocity jste přijala pozvání ke společnému vystoupení s orchestrem složeným z amatérských muzikantů?
Mám zkušenosti i z jiných týmů, že takový band vždy drží profesionálové, kteří jsou součástí.

Vím, že se svědomitě na koncerty připravují a vkládají do svého výkonu entuziasmus, který je z jejich hry znát. Já osobně také ráda zkouším a chci být dobře připravená do finále, tedy na koncert.

Myslím, že i to nás spojuje…
Prozraďte, prosím, některé skladby, jež si s Mtbb zazpíváte?
Mám na koncertě poměrně velký prostor a s big bandem zazpívám jak jazzové balady či swing, tak také muzikálové árie a rock-popové temperamentní skladby. Nechejte se překvapit.

Dana Ehlová