Talentovaný hokejista se nyní chystá na druhou sezonu v Americe s týmem Mountfieldu. První strávil mezi juniory, končil ji v lize zvané AHL, kde bral se záložním týmem Detroitu pohár pro vítěze. „AHL je úplně jiný svět. A v juniorce je to stejné jako tady v áčku. Na led jsme mohli, kdy jsme chtěli, bylo to super,“ porovnal českou realitu s hokejem v severní Americe.

Tenhle pohled mu však potvrdil i další věc, již ostatně tušil už po odchodu z Hradce. Hronek je kreativní obránce, velmi slušný bruslař, šikula s hokejkou. Ale potřebuje zesílit. Musí zkrátka nabrat svalovou hmotu. „To mi ani nemuseli říkat,“ usmál se. „Za první rok jsem nabral pět kilo, chtělo by to ještě tak pět. Hlavně ale nesmím přibrat tak, abych zpomalil,“ narazil na Cheliosovo hodnocení vyzdvihující jeho pohyblivost.

Pomoci v boji s kilogramy i s přípravou na sezonu, v níž má potvrdit obří potenciál, mu vedle tréninků s Hradcem na ledě pomůže také spolupráce s klubovým kondičním koučem Mariánem Vodou. „Bude to pro něj práce navíc. Ale už jsme si to zkusili vloni a bylo to perfektní. Nechávám všechno na něm,“ vykládal.

A jaké má plány? „Chci být na farmě stabilní hráč. Detroit je specifický, nechává hráče na farmě dlouho. A já se nikam nehrnu.“

Přesto cítí, že NHL není daleko.