Semechničtí hokejisté vyhráli Pohár předsedy VV KSLH, když ve třetím rozhodujícím finálovém duelu zdolali domácí Orli Lanškroun až po nájezdech. Rozhodující gól vstřelil Aleš Steklík.

POHÁR PŘEDSEDY VV KSLH

3. finálový zápas

Lanškroun – Semechnice 2:3, po samostatných nájezdech

Fakta – branky: 26. Holub, 31. Kužílek – 21. Emmer, 29. Rejchrt, rozhodující nájezd Steklík. Rozhodčí: Pahulák – Řezníček, Mertlík. Vyloučení: 4:8, navíc Nastoupil (LAN) 5 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 – 0:0. Konečný stav finálové série: 1:2.

TJ Sokol Semechnice: Vacek – Emmer, Rejchrt, Ivančic, Frýda, Hejzlar, Steklík, Gois, Čapek, Majer, Jičínský, Hetfleiš, Bouz, Novotný, Prouza, Chudý.

Úvodní branka třetího finálového zápasu padla již v patnácté vteřině, kdy po přihrávce Rejchrta skóroval Emmer – 0:1. Ve vyrovnaném utkání si diváci museli na první branku domácích počkat až do 26. minuty a jejím autorem byl Holub. Na stav 1:2 upravil o tři minuty později při přesilové hře Rejchrt, jemuž asistovali Jičínský a Emmer. O vyrovnání na 2:2 se ve 31. minutě postaral Kužílek. V průběhu poslední třetiny žádná branka nepadla, a tak došlo na prodloužení. Hned v úvodu měli domácí výhodu přesilové hry, ale Semechničtí se ubránili a udrželi vyrovnané skóre až do konce. V napínavém finálovém zápase došlo tak na nájezdy a v nich se štěstí přiklonilo na hokejky hostujícího týmu. Autorem vítězné branky byl Aleš Steklík.

(dr, va)