Tým, který chce překvapit a tradičním účastníkům neregistrované ligy být důstojným soupeřem. „Vzniklo občanské sdružení, jehož členy jsou sportovci z Kostelce nad Orlicí. Hodně z nich jsou fotbalisté, kteří hokejem vyplňují dlouhou zimní přestávku," říká sekretář HC Lev Jan Dušek.

Mužstvo se schází pravidelně už dva roky a v úterý 20. listopadu od 16.30 hodin sehraje na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou své historicky první mistrovské utkání. Soupeřem kosteleckým Lvům bude celek HC Sršni Záměl.

„Hokej se v Kostelci dříve hrával, ale už je to několik desítek let a vzpomínají na to jen opravdu ti starší. Chceme tak navázat na tradici," říká předseda klubu Lukáš Bolehovský.

Rychnovské hokejové ligy se v letošním roce účastní osm týmů. Hraje se systém každý s každým  ve dvou kolech. Podle získaných bodů ve 14 utkání vzejde v březnu vítěz. Velkým favoritem je domácí mužstvo HC Rychnov, které vyhrálo 6 ročníků v řadě. Až loni jejich vítěznou šňůru přetrhli Predátoři.

„HC Lev Kostelec má rozhodně ambice překvapit. Chceme se hokejem především bavit. Chceme, aby na naše zápasy občas přijeli nějací fanoušci z Kostelce a především, aby náš tým vzali za svůj, i když hrajeme v Rychnově. Pořád jsme „kostelečáci", jsme na to pyšní." řekl Bolehovský. Nový hokejový klub podporuje i Město Kostelec nad Orlicí. „Zastupitelé nám hodně pomohli a my jsme za to opravdu vděční." dodává Jan Dušek.

Program 1. kola Rychnovské hokejové ligy 

Úterý 20. listopadu

Sršni Záměl – Lev Kostelec nad Orlicí (16.30)
IHC Kvasiny – HC Častolovice (18.30)

Čtvrtek 22. listopadu

HC RK – HC Panteři (18),
HC Sibiř – HC Predátoři Potštejn (20).