Před čtyřmi lety, přesně 16. září, se v lese u Stéblové oběsil bývalý útočník Pardubic Pavel Kábrt. Přesto, že v tu dobu již hájil barvy libereckých Bílých Tygrů, fanoušci jej považovali stále za svého a k soše hokejisty před tehdejší Duhovou arénu nosili květiny a zapalovali desítky svíček.

Totožný pietní akt si příznivci pardubického hokeje zopakovali, bohužel, i v těchto dnech. Tragická smrt obránce Moelleru jim zase vehnala slzy do očí. Včerejší pohřeb navíc celou tragédii opět umocnil.

„Vím o tom a celá věc se mi v mysli opět vrátila. Kdyby nebyl pohřeb v Havlíčkově Brodě, asi bych se ho zúčastnil. Je to obrovská tragédie. Nejen pro hokej, ale hlavně pro jeho rodinu,“ řekl včera našemu Deníku dlouholetý příznivec pardubického hokeje Martin Cíl.

Jde–li vůbec pominout to, že se jedná o obrovskou životní tragédii, bude podle fanoušků prý problém tohoto obránce nahradit i v kádru Moelleru.

„Tolik tak kvalitních beků zase není. Bude těžké ho nahradit. Bohužel, je to ale život a ten jde dál,“ říká smutně čtyřicetiletý Martin Kosina, který rovněž pardubickým hokejistům fandí již řadu let.