Po minulé sezoně měl namířeno do zahraničí, nakonec vše dopadlo jinak, šikovný útočník bude dál sázet góly v dresu Mountfieldu.

A věří v lepší sezonu - bez velkých zranění. V té minulé málem přišel o kus malíčku na ruce a nedohrál play off kvůli přetrženým vazům v kotníku.

„Myslím, že máme dobře poskládaný tým a dosáhneme ještě lepších výsledků,“ myslí na vylepšení bronzové medaile.

Vy jste u toho ale nemusel být, že?
Měl jsem nějaké nabídky ze zahraničí, konkrétně z ruské KHL. Jenže pak jsem se v play off znovu zranil a nevyšlo to do klubu, kam jsem chtěl.

Přesto jste s podpisem v Hradci otálel. Proč?
Je to pravda, váhal jsem dlouho. Ale hraje se mi tady výborně, mám v týmu plno kamarádů, trenéři mě chtěli. Chci dosáhnout na úspěch, proto jsem zůstal.

Nejste zklamaný z toho, že zahraničí neklaplo?
Neřekl bych. Co nevyšlo teď, může se podařit za rok. Ještě teď jsem mohl odejít, ale už jsem se rozhodl pro Hradec a nelituju toho.

Minulá sezona pro vás byla smolná na zranění. Už je vše v pořádku?
Prst i vazy v kotníku jsou O.K. Sport tohle přináší. Na jednu stranu radost v podobě vítězství a gólů. Na druhou se musí počítat se zraněními. Někdy člověk odehraje dvě sezony, jindy půlku chybí. Jako já naposledy. Ale doufám, že teď to vyjde a pomůžu k úspěchu, k vítězství.

Prst už funguje bez omezení?
Malíček je křivý, ale používat ho můžu bez omezení. Jeho kus jsem měl úplně uřízlý, visel jen na kůži a jedné šlaše. Naštěstí mě náš doktor Honza Vícha zoperoval hned půl hodiny po zápase. Sešil mi kloubní pouzdro, šlachy i nervy, odvedl dobrou práci.

Měl jste strach, jak to dopadne?
Měl, musím se přiznat. Dokonce jsem to konzultoval s dalšími lékaři a ti říkali, že po takovém zranění je prst často nefunkční. Ale, jak říkám, Honza odvedl perfektní práci.

Bylo vám zle, když jste viděl, jak vypadá?
Na ten pohled člověk nezapomene. Byl jsem docela v šoku, musel jsem si ho přidržovat. Už na to ale nemyslím.

Ani druhé zranění nebylo lehké. Přesto jste s přetrženými vazy v kotníku nebyl na operaci.
Poprvé se mi to stalo v únoru, to jsem si vaz jen natrhl. Když se hrálo play off, tak už to vypadalo líp. Samozřejmě jsem chtěl hrát. Jenže jsem nastoupil a utrhl si to úplně. Bylo to málo zahojené, ale stalo se to v březnu, takže už je vše v pořádku.

Může být z Hradce extraligová mašina?
Už minulý rok byl silný, ukázalo se to v play off, v němž jsme hodně potrápili i mistrovské Brno. Doufám, že si to dobře sedne, každý si najde svoji roli a pomůže k úspěchu.

Jaká bude ta vaše?
Pro mě se nic nemění, musím maximálně pomáhat góly a nahrávkami.