Jedná se o soutěž neregistrovaných hobby hokejistů, která se hraje tradičně na Zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou.
V letošním roce se podařilo zvýšit počet účastníků.

Hrát bude dvanáct týmů. K těm tradičním přibyli HC Laviny Holice, HC Zdelov a rychnovští Panteři se přejmenovali na HC Legie Týniště nad Orlicí. Díky většímu počtu mužstev se mohl změnit i herní systém, který počítá se základní části, play off a play out. Celkem fanoušky a hráče čeká úctyhodná porce rovné stovky zápasů.
RHL se pyšní propracovaným internetovým portálem www.rhliga.cz. Zde jsou k dispozici nejaktuálnější výsledky, statistiky, online textové přenosy i živé televizní přenosy.

Nový ročník soutěže otevře dnes od 18.15 hodin symbolicky zápas Sibiře, která stála u zrodu RHL, proti Častolovicím. Sibiř posílila, má svém středu pár nových tváří, včetně bývalých hokejistů. Posílily i Častolovice, Felcmana s Pavlíkem doplnil ještě ex-opočenský Havlíček.
Od 20.30 hodin začne divácky nejatraktivnější zápas.

Nováček z Holic nastoupí proti úřadujícím mistrům RHL – zámělským Sršňům. Laviny Holice jsou pro všechny velkou neznámou a nikdo neví, co od mladých nadšených kluků čekat. Sršni budou chtít potvrdit roli favorita.
Středeční program nabídne souboj Rychnova, který ještě na poslední chvíli na soupisku dopsal Davida Bursu, s potštejnskými Predátory. Dále se představí další nováček HC Zdelov proti rokytnickým Medvědům.

Zdelovští jsou velkým otazníkem. Medbědi svoji sestavu příliš nezměnili.
Ve čtvrtek proti sobě nastoupí favorizovaný HC Bílý Újezd a Legie Týniště. Závěr pak obstarají IHC Kvasiny a HC Lev Kostelec. Očekává se hodně vyrovnaný zápas.

Program 1.kolo
Pondělí 3. 11.: HC Sibiř – HC Častolovice (18.15), HC Laviny Holice – HC Sršni Záměl (20.30).
Středa 5. 11.: HC Rychnov – HC Predátoři Potštejn (18.15), HC Zdelov – HC Medvědi Rokytnice (20.30).
Čtvrtek 6. 11.: HC Bílý Újezd – HC Legie Týniště (18.30), IHC Kvasiny – HC Lev Kostelec (20.45). ⋌(dr, jd)