Fotbalista bundesligového Wolfsburgu, který si ve středečním přípravném utkání reprezentace na Ukrajině zřejmě přetrhl zkřížený vaz v levém kolenu, nyní čeká na dohodu lékařů. V pondělí by Pilař podle svého agenta Jiřího Stejskala měl vědět veškeré informace o dalším léčebném postupu.

Lékaři podle Stejskala zatím přesně neznají rozsah zranění. Pilař ve čtvrtek v německém Braunschweigu podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, které prý nebylo stoprocentně průkazné. Pokud by byl poškozený zkřížený vaz, Pilař by se nevyhnul operaci a čekala by jej asi půlroční pauza.

„Německý lékař, který snímky ve čtvrtek po magnetické rezonanci viděl, říká, že na 95 procent je zkřížený vaz poškozený a s ním částečně i postranní vaz. Byť se to nedá tvrdit s úplnou jistotou, protože Vašek má v kolenu stále otok a snímek není zcela průkazný," řekl ČTK Stejskal.

Snímky z magnetické rezonance nyní poputují k lékaři české reprezentace Petru Novákovi, který bude po konzultaci s německými kolegy rozhodovat o dalším postupu. Novák před necelými třemi lety Pilařovi koleno už operoval. I tehdy šlo o plastiku zkříženého vazu. Pilař je ve Wolfsburgu a čeká na další informace.

Na začátku týdne možná podstoupí artroskopické vyšetření, při kterém bude už jasné, jak je koleno poškozeno. „V pondělí by mohlo být ve všem jasněji," řekl Stejskal. Zatím prý není jasné, kde Pilař zákrok podstoupí. Ve hře jsou podle Stejskala kliniky v Braunschweigu, Mnichově, Augsburgu a také pražské Centrum léčby pohybového aparátu ve Vysočanech.