Předposlední kole nejvyšší krajské fotbalové soutěže přineslo řadu překvapivých výsledků. Postaraly se o ně hlavně týmy z čela tabulky.

Vedoucí Nový Bydžov prohrál v Novém Městě nad Metují a druhé Libčany odjely s prázdnou z Dobrušky. Nezaváhal Červený Kostelec, který v magnetu kola zdolal Rychnov nad Kněžnou a upevnil si třetí příčku. Kostelec nad Orlicí vybojoval dvougólové vítězství s Broumovem, který je na čtrnácté příčce a před posledním kolem má na Dobrušku náskok jednoho bodu. Karty jsou rozdány. Uvidíme, kdo bude držet v ruce trumfy.

Dobruška - Libčany 3:2

Druhý tým průběžné tabulky z Libčan se ujal vedení ve 12. minutě, kdy se z trestného kopu trefil Kabeláč. O vyrovnání se postaral ve 23. minutě křížnou střelou k tyči Valášek a ve 27. minutě přidal druhý gól parádní trefou do šibenice Týfa. Hosté ve 38. minutě po rychlém brejku vyrovnali zásluhou Ježka na 2:2. Tým z města F. L. Věka těsně před přestávkou opět udeřil, kdy se v šestnáctce uvolnil Mikušík a střelou k tyči nedal Tošovskému žádnou šanci – 3:2. Po změně stran si favorizovaní hosté vytvořili územní převahu, ale svěřenci trenéra Milana Petříka těsné vedení uhájili.

Milan Petřík, trenér SK Dobruška: „Kvalitní utkání s top soupeřem krajského přeboru se muselo líbit. Potvrdilo se, že na jaře můžeme hrát s každým. Po vítězném poločase jsme to zvládli i přes sílící tlak hostů a snahu o vyrovnání, kdy nám zle zatápěli z každé standardky. Dobrý výkon trojice rozhodčích."

Kostelec n. O. - Broumov 2:0

Domácí poslal do vedení ve 29. minutě kanonýr Hašek a vybojované tři body pojistil v 72. minutě střídající Švandrlík, který po dvaceti minutách zápasu nahradil zraněného Králíka a v dalším průběhu zápasu podal výborný výkon, stejně jako obrana v čele s gólmanem Rolejčkem.

Miroslav Umlauf, člen výboru FK Kostelec nad Orlicí: „S Broumovem se nám dlouhodobě nedařilo, o to víc jsem rád, že jsme dnes zvítězili. Tři body se nerodily lehce, lepší jsme nebyli, ale podržela nás obrana v čele s brankářem a vyšlo nám vynucené střídání – Honza Švandrlík byl u všeho podstatného. Chválím za nasazení, které bylo na jiné úrovni než v předchozích zápasech. Přesto nás v létě čeká hodně práce – druhé poločasy nejsou v poslední době naší silnou stránkou."

Červený Kostelec - Rychnov n. K. 2:0

Domácí fotbalisté měli od úvodu utkání navrch a už ve 14. minutě se ujali vedení zásluhou Bárty. Po změně stran Srkal přidal v 56. minutě druhý gól a hráči Červeného Kostelce si pojistili bronzovou příčku v letošním ročníku krajského přeboru. Rychnovu patří průběžné páté místo.

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Žádné stromy nerostou do nebe. Domácím gratuluji k vítězství. Jsem rád, že se o nás povídá jako o aspirantovi postupu do divize, byť ze čtvrtého místa, ke kterému máme dost daleko. Dnes jsme viděli, že jsme výkon hodný této soutěže ani zdaleka nepodali. Můžu mít jakékoli důvody k horší přípravě, ale na hřišti to nesmí být znát. Jediní, kdo na hřišti podali „divizní" výkon, byli pouze rozhodčí. Bylo by krásné skončit alespoň pátí… Tak vzhůru do posledního týdne sezony."