Hráčem dvacátého kola nejvyšší krajské fotbalové soutěže je rychnovský útočník Jiří Počtýnský, jenž se čtyřmi góly podílel na vysoké výhře svého týmu nad Broumovem (9:1).

Vstřelit čtyři góly v jednom zápase je výjimečný počin. Podařilo se vám něco podobného během kariéry?
Myslím, že naposled v žákovských kategoriích, kde o podobné výsledky nebyla nouze. V dospělém fotbale se mně něco podobného dosud nepovedlo.

Během osmi minut jste v prvním poločase zaznamenal čistý hattrick. To byla parádní rychlopalná série… Co jste si v duchu říkal?
Popravdě, čas jsem v tu chvíli vůbec nevnímal. Od začátku utkání jsme diktovali tempo hry a jediné co jsem v hlavě měl, bylo vytvářet další šance a přidat branky, abychom soupeři odskočili na větší rozdíl, a tím se uklidnili. Celý tým potom hrál ve velké pohodě.

Čtvrtou branku jste přidal v 57. minutě a vzápětí jste byl vystřídán. Nemrzelo vás, že jste musel opustit hřiště? Přidat pátý gól by nebylo špatné, že?
Mrzelo, protože jak se říká s jídlem roste chuť. Každý hráč chce maximum času trávit na hřišti a já nejsem výjimkou. Cítil jsem v sobě ještě dost sil, které jsem mohl na hřišti prodat. Trenér Čermák ale určitě ví proč se takto rozhodl a já to respektuji.

Na podzim jste vstřelil sedm gólů a na jaře jste již stihl přidat stejný počet, což vás řadí k nejlepším střelcům krajského přeboru.
Však kluci určitě nezapomenou a budu muset naplnit týmovou ledničku. (smích) Už po podzimu jsem si říkal, že se mi herně i střelecky daří, proč na to nenavázat. Pohled na tabulku střelců krajského přeboru je krásný, ale za vším stojí tým, který šance vytváří a já jsem tečkou na konci.

Vašemu týmu se v letošní sezoně daří. Pohybujete se v první polovině tabulky s minimální bodovým odstupem na přední příčky. Kam byste to rádi dotáhli?
Nacházíme se ve velké pohodě a výsledky jsou toho důkazem. Mohlo to však být ještě lepší. Mrzí nás prohra v Chlumci, kde jsme mohli klidně zvítězit 5:2, ale branka domácích byla snad začarovaná. Cíl máme pořád stejný, bojovat o přední příčky krajského přeboru.

Svoje gólové konto můžete rozšířit v příštím kole, kdy zajíždíte do Lázní Bělohrad. Co říct na adresu soupeře, kterého jste doma porazili 4:0?
Do Lázní Bělohrad pojedeme s respektem, dlouhodobě se nám na jejich hřišti nedaří. Mámě chuť tuto bilanci změnit a připsat si tři body. Zároveň bych chtěl pozvat fanoušky na další domácí utkání, které se hraje v neděli 23. dubna - soupeřem bude aktuálně druhý tým tabulky z Libčan.