Dramatická partie skončila v normální hrací době nerozhodně 1:1, bonusový bod navíc získal výběr Radka Hrubého v penaltovém rozstřelu za výhru 4:3. Hlavním strůjcem úspěchu týmu z Olšiny byl nestárnoucí JAN LEMFELD, který dokázal, jak je stále platný. V 90. minutě zařídil vyrovnání, navíc v době, kdy domácí hráli o deseti bez vyloučeného Adama Tomáška.

„Zahrávali jsme trestný kop z vlastní poloviny někde z prostoru mezi lavičkami. Kopl jsem to na přední tyč, aby to někdo ze spoluhráčů případně mohl před brankou tečovat. Mára Winkler udělal před brankářem Moníkem zmatek, přeběhl před ním, on to podcenil a míč jej přeskočil. Byl to šťastný gól," popsal v úvodu rozhovoru klíčový moment utkání zkušený týnišťský obránce.

Jaké bylo z vašeho pohledu utkání se Slavií Hradec?
Přivítali jsme mančaft, který bude hrát na špici přeboru. V těžkém zápase jsme podali kvalitní výkon. Pořád pracujeme na tom, abychom zápasy zvládli takticky. Tvoříme nový tým s řadou dorostenců, kteří teprve získávají zkušenosti, sehráváme se. Vzadu jsme udělali jednu chybu, kterou hosté potrestali, jinak si nic nevytvořili. My jsme měli smůlu, nastřelili břevno a nedali další šance, remíza je zasloužená. Jen škoda zbytečného vyloučení Tomáška ,je nás málo a bude v příštím kole chybět.

Slibnou příležitost měl Petr Špaček, který ve 35. minutě nedokázal přehodit brankáře a po gólu volala situace ve 44. minutě, kdy jeden z obránců trefil břevno vlastní branky, že?
K tomu břevnu jsme hosty důrazem dotlačili. Někdy šanci proměníme, jindy ne. Důležité je, že se do nich dostáváme. Časem je třeba proměňovat začneme.

Zápas se pro váš tým dlouho vyvíjel nepříznivě, věřili jste až do závěrečného hvizdu rozhodčího, že se dá vývoj ještě zvrátit?
Určitě jsme věřili, to se musí až do poslední chvíle. Ještě v plném počtu hráčů jsme začali hrát na tři útočníky, dopředu se vysunul Mára Winkler. Prohrávat o gól nic neznamená. V závěru před vyrovnáním soupeř zdržoval a bál se o výsledek.

V penaltovém rozstřelu se štěstí přiklonilo na vaši stranu. Zaměřujete se na pokutové kopy i při tréninku?
To sice ne, ale Honza Rolejček je umí chytat a potom to jde.

V příštím kole čeká Týniště okresní derby na trávníku nováčka v Kostelci nad Orlicí? Co by podle vašeho názoru mohlo na soupeře platit?
Pro nás je to stejné. Musíme hrát zodpovědně v obraně, dohrávat souboje, vracet se do prostorů, kam máme. Pokud dodržíme taktické pokyny, tak hrát se dá s každým a věřím, že můžeme znovu uspět.