„Na penaltu jsem si věřil, proto jsem na ni šel. Stranu jsem měl vybranou předem. Kopl jsem ji razantně, tak, jak jsem chtěl a vyšlo to," popsal důležitý moment derby v úvodu rozhovoru zkušený týnišťský záložník a tvůrce hry.

Zdá se,že se váš tým rychle otřepal z úvodní těžké porážky v Jičíně (9:0), protože výkon nebyl vůbec špatný. Souhlasíte?
Tentokrát byla naše hra opravdu o poznání lepší. Nevydařený zápas v Jičíně jsme dávno hodili za hlavu. Posílili jsme tým, přišli dva noví hráči a věřím, že naše výkony půjdou nyní nahoru. Máme v kádru mladé kluky, kteří potřebují získávat zkušenosti. Dnes se to ukázalo. V prvním poločase jsme byli lepší a náš výkon byl kvalitní.

Zatímco v prvním poločase bylo Týniště lepší, po přestávce měli více ze hry fotbalisté Dobrušky. V čem vidíte příčinu?
Myslím, že nám po změně stran zčásti přece jen docházely síly. Někteří kluci totiž v sobotu hráli za dorost a bylo to znát. Hosté se zlepšili, přišly i dvě penalty, hra byla rozkouskovaná a už to z naší strany zkrátka nabylo ono.

Bouři nevole na hřišti i v hledišti sklidil v 72. minutě rozhodčí Čejchan, který proti vašemu týmu nařídil penaltu v situaci, kdy se srazili dva hráči hostí. Jak jste viděl tento sporný moment vy?
Mám stejný názor. V souboji se dva fotbalisté soupeře opravdu srazili. Marcel Hájek je navíc zkušený a umí spadnout. Podle mého penalta určitě nebyla, ale rozhodčí ji odpískal a nemá cenu se tím dál zabývat.

Domníváte se, že zisk premiérového bodu bude pro vaše mužstvo povzbuzením do dalších těžkých zápasů?
Rozhodně by nás to mělo povzbudit. Jak už jsem zmínil, první poločas byl z naší strany dobrý, a když budeme pokračovat stejným způsobem, body určitě přijdou.

Ve středu Týniště ve vloženém kole přivítá v Olšině celek Broumova. Co by podle vás mohlo na soupeře platit?
Fotbalisty Broumova jsem sice dlouho hrát neviděl, ale pokud budeme hrát svoji hru a každý z hráčů odvede poctivý výkon, věřím, že doma získáme tři body.

Miloslav Hlavatý