Do kolen je nedostala ani další nepřízeň osudu – za stavu 1:0 neproměněná penalta a ve 32. min. vyloučení Mergance. Jen s deseti hráči v poli hosté nejen vyrovnali (58. min.), čtvrt hodiny před koncem přišel dokonce  vítězný gól. „Hráči si mysleli, že za stavu 2:0 je zápas rozhodnutý. Přestali praktikovat naši  kombinační hru, nakopávali dlouhé míče na útočníky, které soupeř dobře pokrýval. Z našeho herního projevu zmizela bojovnost a navíc se nám už ve 28. minutě zranil brankář Čížek," zhodnotil zápas domácí trenér Vladimír Táborský ml.

Na tabulkovém výsluní se dál vyhřívá Jaroměř, která první místo potvrdila hubenou výhrou  v duelu nováčků. Hořice hovoří o přísně nařízené penaltě, kterou v 75. min. domácí kanonýr Škoda proměnil.

Třetí nováček Červený Kostelec, vyhrál před rekordní návštěvou kola (450 diváků) i svůj pátý domácí zápas. Proti Rychnovu orámoval první poločas góly v 1. a ve 45. min., po změně stran už průběh kontroloval a přidal  tři gólové trefy.

Na medailový tabulkový post se dostal Jičín, který deklasoval Broumov. Hosté drželi krok pouze v prvním poločase (1:0), nehráli špatně, byli fotbaloví, ale efekt z toho byl mizivý. Gólová exhibice domácích se zrodila v posledních 18 minutách, kdy dali pět gólů.

Nečekalo se, že by rozjetá Sl. Hradec proti  Novému Bydžovu B mohla bodově zaváhat. Stalo se a nakonec jsou domácí rádi za bod. Nebojácní hosté totiž hrozili z rychlých brejků, při kterých doslova čaroval slávistický gólman Mašek. Deset minut před koncem šel na něj hned dvakrát sám hostující Dítě, ale nedal.

Libčany vyhrály počtvrté v řadě, tentokrát doma přehrály hradeckou Olympii. Ta sice byla většinu zápasu lepším týmem, ale hodně chybuje v defenzivě a soupeři ji gólově trestají. Navíc se Olympii zranil stoper Dujsík a dohrávala bez vyloučeného druhého stopera Kabeláče. Ten je při střelecké chuti – skóroval ve třetím zápase v řadě (doma s Trutnovem, venku při poháru v Roudnici a teď v Libčanech na 1:1).

Dramaticky se vyvíjelo derby Trutnov – Dvůr Králové B. Favorit se dostal do dvoubrankového vedení, ale hrubkami nabídl snaživým hostům vyrovnání. Pak Trutnov opět utekl o dva góly a i přes další kontaktní gól hostů v 64. min. si šťastnou výhru pohlídal.

Stejně jako Dvůr Králové B na první letošní výhru v mistrovském zápase stále čekají i Kratonohy. Jejich třetí remíza vyjadřovala poměr sil na hřišti – do přestávky tahala za delší konec Česká Skalice, po přestávce byli lepší domácí.   (fr)

Královéhradecký kraj: Sestava 6. kola podle Deníku