Nábor má za cíl přispět k propagaci fotbalu v České republice, ale především podpořit fotbalovou členskou základnu a přilákat nové děti do klubů na úrovni všech krajů a okresů. Fotbalový klub FC Spartak Rychnov nad Kněžnou se k projektu přidal 18. září za podpory Fotbalové asociace České republiky, Krajského fotbalového svazu a Okresního fotbalového svazu Rychnov nad Kněžnou.

Během slunečného dopoledne rychnovský fotbalový stadion zaplavily děti z prvních a druhých tříd základních škol a mateřských škol. Rychnovští fotbalisté pro ně v rámci náboru připravili deset stanovišť, kde si mohly vyzkoušet některé fotbalové dovednosti, především pohybové hry formou soutěže.

Každé stanoviště dostali na starost dva fotbalisté A a B týmu dospělých Spartaku, kteří se ochotně a rádi přidali k pořádání náborové akce. Za doprovodu známých dětských písniček byla na stadionu úžasná atmosféra a děti soutěžily s elánem jim vlastním a s plným nasazením.

Malí sportovci byli za své nadšení odměněni malými dárky, bonbóny a malinovkou. Odměnou všem pořadatelům byla samotná účast v počtu 278 dětí a hlavně se mezi nimi našli první zájemci o zaregistrování do klubu. Nejmenší fotbalisty povede dvojice trenérů Filip Stieber a Radek Mondík. (fk)