„Rozhodnout utkání je určitě hezký pocit, i když v průběhu zápasu se mně příliš nedařilo. Vše napravil vyrovnávací gól a rozhodující penalta," řekl po utkání sedmadvacetiletý zadák.

Moc gólů nedáváte, dá se říct, že jste sváteční střelec. Gól do sítě Rychnova patřil k výstavním. Dal jste někdy hezčí?
Tak hezký gól jsem ještě nedal, snad někdy v žácích. Zamířil jsem z dálky na branku a míč krásně zapadl do šibenice. Myslím si, že gólman dlouho stál na místě a pak již nestačil zareagovat.
Co říct k průběhu derby?
Naší největší slabinou bylo proměňování šancí. V prvním poločase hosté ze dvou pološancí vstřelili dva góly. Naopak my jsme po úvodním gólu neproměnili čtyři vyložené šance. Kdyby se nám podařilo příležitosti proměnit, tak by se utkání vyvíjelo úplně jinak.
Druhý poločas přinesl jiný obraz hry. Rychnov držel míč a prakticky k ničemu vás nepustil.
Bylo to i tím, že pro zranění musel vystřídat Marcel Hájek, který se stahoval na naši půlku a rozdal řadu parádních přihrávek. Po změně stran nás soupeř zatlačil a k ofenzivní hře jsme se dostávali zřídka. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat.
A na řadu přišly penalty…
To je vždy loterie. Po tréninku je kopeme a já je většinou nedám (smích). Ani tentokrát jsem ji kopat nechtěl, ale musel jsem jít jako poslední. Naštěstí jsem penaltu proměnil a jsem za to samozřejmě rád.
Byl jste rozhodnutý předem, kam míč pošlete?
Ano. Jelikož vždy kopu doprostřed branky, tak jsem nic neměnil. Věděl jsem, že gólman každou penaltu skočil do strany, tak jsem míč poslal doprostřed.
Tři zápasy před koncem jste měli jistotu záchrany. Můžete hrát v relativním klidu a fotbal si užívat. Souhlasíte?
Je to vždy příjemné, když nemusíte bojovat o záchranu do závěrečného kola. Poslední sezony jsme si to užili nadmíru, tak alespoň letos je závěr pohodový. To však neznamená, že bychom nechtěli získat co nejvíce bodů.

Fotogalerii z fotbalového utkání Dobruška – Rychnov n. K. najdete na internetové adrese:
rychnovsky.denik.cz/derby