Nejvyšší krajská fotbalová soutěž měla na programu zápasy třetího podzimního kola.

Fotbalisté Rychnova nad Kněžnou přivítali na svém stadionu nováčka z Třebše, který se ve 24. minutě ujal vedení zásluhou Drapáka. Domácí odpověděli o šest minut později, kdy Stanislav Pohl vyrovnal na 1:1. O tom, že svěřenci kouče Jana Čermáka získají všechny body a budou se radovat z prvního podzimního vítězství rozhodl v 71. minutě přesnou trefou Roman Zajíček.

Kostelec nad Orlicí se představil na trávníku dosud stoprocentně úspěšné Jaroměře. Více než 250 diváků se však v normální hrací době gólu nedočkalo, a tak došlo na penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější domácí fotbalisté, hostující svěřenci trenéra Pavla Krupky se museli spokojit se ziskem jednoho bodu.

První zářijový víkend Kostelec nad Orlicí přivítá v sobotu Vysokou nad Labem a Rychnov nad Kněžnou v neděli cestuje do Lázní Bělohrad.

Náchod - Nové Město nad Metují
Krajský přebor: Vrchlabský nováček trpěl, v Jičíně dostal „kanára“

Rychnov n. K. - Třebeš 2:1

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Bojovnost a poctivý přístup byly základní kameny položené ke konečnému výsledku. Soupeř velmi nepříjemný - my probouzející se z kocoviny po úspěšné loňské sezoně. Ale na to se již nikdo neptá - žijeme dnes a chceme být úspěšní i zítra. Včerejšek? Ten je „dávno“ pryč… Tak vzhůru do další přípravy a „BUĎME HLADOVÍ“. Jinak: sudí a výkon - dobrý, diváci - snad spokojení.“

Jaroměř - Kostelec n. O. 0:0, pen. 4:3

Miroslav Umlauf, vedoucí mužstva FK Kostelec nad Orlicí: „Fyzicky náročné vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách našlo vítěze až v penaltovém rozstřelu. Byli jsme jednu penaltu od druhého bodu, ale domácí byli nakonec šťastnější. Perfektní výkon předvedli rozhodčí.“