Týniště – Lázně Bělohrad 1:2

Favorizovaní fotbalisté Týniště nad Orlicí v souboji s Lázněmi Bělohrad vyšli poprvé v letošním ročníku v Olšině bodově naprázdno. Hosty dostal do vedení ve 26. minutě Jiří Odvárko hlavou. Ve 49. minutě poslal kanonýr Martin Merganc odražený míč nádhernou dělovkou do pravé šibenice a vyrovnal.

V 82. minutě však kapitán soupeře Petr Kazda z trestného kopu trefil tyč a Jiří Odvárko vrátil míč do sítě a rozhodl tak o největším překvapení 20. kola.

Radek Hrubý, trenér SK Týniště nad Orlicí: „První poločas byl z naší strany hodně špatný. Hosté hráli výborně, byli rychlí, důrazní a obětaví. Nám se nedařilo dostat balon do útoku a zaslouženě jsme prohrávali. Po změně stran jsme k tomu přistoupili lépe, hlavně v ofenzívě.

Vytvořili jsme si převahu a povedlo se se nám vyrovnat na 1:1. Škoda, že jsme poté nevstřelili druhou branku, mohlo to dopadnout lépe a v závěru nám soupeř zasadil rozhodující úder. Chtěli jsme dnes vyhrát, ale za nevýrazný výkon v první části utkání jsme si to zkrátka nezasloužili.“

Dobruška – Chlumec 2:1

Dobrušští fotbalisté se radují z důležitého vítězství, díky němuž po dlouhé době opustili dno tabulky krajského přeboru. Svěřenci trenéra Bohuslava Jakoubka byli do přestávky nebezpečnějším mužstvem. Měli častěji míč na kopačkách a po čtvrthodině hry se ujali vedení Dostálem po autovém vhazování.

Do přestávky mohl zvýšit Mikušík, ale po chybném vyběhnutí gólmana Kukala se z dálky do opuštěné branky netrefil.

Krátce po změně stran přišel druhý gól domácích, který Vítězslavovi Malému připravil dorostenec Jan Michalík, jenž v dobrušském útoku nahradil distancovaného Aleše Haška. Chlumec v první půli nastřelil břevno, ve druhé z trestného kopu tyč, a snížení se dočkal půl hodiny před koncem zásluhou Ševčíka.

Těsně předtím propásl zvýšení na 3:0 domácí Mikušík. V závěru se hosté snažili o vyrovnání, ale dobrušský kapitán Klofanda už další gól neinkasoval. Naopak na druhé straně mohl odpor Chlumce definitivně zlomit Daniel Eimann, jenže ideální přihrávku Lukáše Reichla mezi tři tyče nenasměroval.

Bohuslav Jakoubek, trenér TJ Dobruška: „Cenné a důležité vítězství,

zvláště když jsme hráli v oslabené sestavě pro zranění a vyloučení některých hráčů.

Vytvořili jsme si další brankové příležitosti. Bohužel, hostující brankář dvě z nich zázračně chytil , ostatní jsme nedokázali dotáhnout do úspěšného zakončení. Hosté byli nesmírně nebezpeční při standardních situacích, které jsme jen stěží dokázali pokrýt. Za stavu 2:0 jsme se zbytečně zatáhli, místo abychom se snažili udržet míč a hrát na polovině soupeře. Museli jsme se

tak o výsledek bát až do konce. V závěru nás vynikajícím zákrokem i přes zranění, které utrpěl po nešetrném ataku od hostujícího hráče v první půli, podržel brankář Klofanda. Hráči zaslouží pochvalu za bojovnost v nesmírně důležitém utkání.“

Rychnov - Kratonohy 0:3

Rychnovským fotbalistům se v domácím prostředí nedařilo. Hosté z Kratonoh se v závěru prvního poločasu ujali vedení gólem Jana Fidry. V 57. minutě byl vyloučen domácí obránce Stanislav Pohl a autor prvního gólu zvýšil z penalty na dvougólový rozdíl. Konečnou podobu výsledku dal třetím gólem hostující Zdeněk Dostál. Svěřenci trenéra Jana Chasáka prohráli počtvrté za sebou.

Jan Chasák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Zápas ovlivnila naše chyba ve 44. minutě, kdy jsme lacině pustili soupeře do vedení. Po přestávce přišlo vyloučení a po následně proměněné penaltě bylo prakticky po zápase.“