Fotbalisté Rychnova, Dobrušky a Týniště vyšli bodově naprázdno, když přenechali všechny body soupeřům z Hradecka. Rychnovští navíc přišli o vyloučeného útočníka Romana Zajíčka.

Kostelec – Jičín 2:1
Za pěkného fotbalového počasí a před 250 diváky přivítali hráči Kostelce nad Orlicí soupeře z Jičína.

V sedmé minutě domácí zahrozili centrem do jičínského vápna, ale gólman Puš bez problému šanci zneškodnil. Ve 32. minutě se dostal míč k domácímu Klapalovi, ten si ho jedním dotekem zpracoval a nikým nebráněn trefil z dvaceti metrů pravý horní roh Pušovy branky – 1:0. Po změně stran Kostelečtí hájili těsné vedení, ale v 67. minutě vnikl do jejich pokutového území Miler, skončil po souboji s brankářem a obráncem na zemi a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Kocourek a s přehledem srovnal na 1:1. Odpověď domácího týmu přišla brzy. V 74. minutě zahrávali z pětadvaceti metrů trestný kop, na rohu malého vápna vyskočil nejvyšší muž na hřišti Klapal a hlavou poslal míč do protilehlého rohu branky hostů – 2:1. Ve zbývajících minutách domácí fotbalisté těsné vedení kontrolovali a dovedli utkání do vítězného konce.

Milan Bořek, vedoucí FK Kostelec nad Orlicí: „Utkání s kvalitním soupeřem bylo plné soubojů, hrálo se od vápna k vápnu. Mnoho šancí obě mužstva neměla, ale naší bojovností a vůlí jsme dali o branku více a nakonec vyhráli, čímž jsme napravili nešťastnou porážku z minulého kola v Broumově."

Rychnov – Vysoká 0:2
Václav Hájek, vedoucí mužstva FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Soupeř vyhrál zaslouženě. Působil fotbalovějším dojmem a ve druhém poločase se dvakrát gólově prosadil."

Slavia Hradec – Dobruška 3:1
Bohuslav Jakoubek, trenér TJ Dobruška: „I když jsme se v prvním poločase převážně bránili, tak domácí žádnou výraznou šanci neměli. Nakonec jsme obdrželi nešťastný gól, když naši dva hráči uklouzli. Ve druhé části byl obraz hry podobný. Soupeř častěji držel míč, ale na šance jsme měli jednoznačně navrch my. Druhý gól padl podle pravidla nedáš, dostaneš a třetí, když už jsme otevřeli hru a snažili se o zkorigování výsledku. Bohužel, šance jsme neproměnili a domácí nám dali lekci z produktivity. Scházela nám lepší kombinace a řešení koncovky."

Nový Bydžov – Týniště 4:1
Radek Hrubý, trenér SK Týniště nad Orlicí: „Domácí mají dobré mužstvo, v úvodu si vytvořili hodně šancí, které však neproměnili díky tomu, že výborně chytal náš brankář. Kdyby ve dvacáté minutě soupeř vedl 3:0, nikdo z přítomných by se nemohl divit. Nám se podařilo vyrovnat na 1:1 a poté jsme dokonce mohli jít i do vedení. Pokud by se to podařilo, další vývoj utkání by asi byl jiný. Soupeři jsme góly svými chybami darovali. Náš výkon nebyl tentokrát tak kvalitní jako v minulém utkání s Náchodem.

Domácím jsme jejich situaci mohli mnohem víc zkomplikovat, výsledek však odpovídá obrazu hry. Jediným hráčem, který snese přísnější měřítko je navzdory čtyřem obdrženým brankám gólman Rolejček, jenž tým několikrát výrazně podržel." (dr, hl)