Parta Radka Hrubého sehrála smolnou partii. Klíčovým momentem bylo už ve 4. minutě sražení Novotného v šestnáctce a penalta, kterou Hubka s přehledem proměnil. V 64. minutě po brejku zvýšil Plšek na 0:2 a domácí dokázali v poslední minutě už pouze snížit. I přes těsnou porážku divizní nováček nezklamal, před velmi solidní návštěvou se prezentoval sympatickým výkonem, který je příslibem do dalších kol.

Výborným výkonem se ve středové řadě domácích blýskl Jan Plašil, navíc jej korunoval v 90. minutě umístěnou hlavičkou, která byla zároveň premiérovým gólem týnišťského celku v nové divizní sezoně. „Škoda, že to bylo až v závěru. David Stejskal to tam výborně odcentroval, já jsem to jenom tečoval a zapadlo to za zadní tyč," popsal svoji vydařenou trefu v úvodu rozhovoru zkušený týnišťský záložník.

Jak moc bolí s odstupem času prohra s Náchodem?
Tak samozřejmě bolí každá porážka, ale asi o ní rozhodl nedůraz v našem vápně. Neřekl bych, že bychom byli horším týmem než Náchod. Při prvním obdrženém gólu po autu se tam hosté jednoduše dostali, následoval centr a penalta. Ale to bylo na začátku utkání, potom jsme měli ještě spoustu času na to, abychom nepříznivý vývoj dokázali zvrátit. Máme řadu kvalitních fotbalistů, aby míč dotlačili do sítě, namísto toho jsme z protiútoku dostali druhou branku a bylo prakticky po zápase.

Škoda, že po přestávce, v době vašeho největšího tlaku, kdy vyrovnání doslova viselo na vlásku, přišel druhý gól hostí. Souhlasíte?
Je to opravdu škoda, protože hosté si prakticky žádné šance nevytvořili, zatímco my jsme měli řadu slibných příležitostí. Možná jsme trochu zaplatili nováčkovskou daň, nevím. V divizi je hra mnohem rychlejší. Místo toho, abychom dali gól, tak ve vápně trefíme spoluhráče.

Zdá se, že vysoká prohra 0:5 v úvodním kole v Kutné Hoře nezanechala na týmu žádné stopy, protože navzdory porážce nebyl dnešní výkon s Náchodem vůbec špatný, že?
Naše hra skutečně nebyla nejhorší, ale chyběl nám důraz ve vápně, protože právě tam se rozhodují zápasy. Ale soupeř byl bohužel právě v tomto prostoru důraznější. Hráli jsme po křídlech, tak, jak jsme si řekli, posílali jsme centry, ale chyběl nám i kousíček potřebného štěstí. David Stejskal ve slibné šanci před přestávkou branku přestřelil, Merganc trefil tyč. Je smůla, že se něco z toho neujalo.

V příštím kole se Týniště představí ve východočeském derby na trávníku zkušeného Letohradu. Co by podle vás na soupeře mohlo platit?
Je potřeba hlavně zvýšit důraz jak v obranné, tak útočné fázi, protože jak už jsem uvedl, ve vápně se rozhodují zápasy. Musíme hrát vzadu zodpovědně a hlavně nedostat gól, divize je o prvním gólu. Když vstřelíme úvodní gól, uklidníme se a potom už se nám bude hrát lépe. Naopak, pokud bychom branku obdrželi, tak dotahovat to už je potom hodně těžké.