Za delší konec tahal ambiciózní výběr trenéra Josefa Košátka, který se radoval z výhry 3:1. Střelcem vyrovnávajícího gólu hostí na 1:1 byl v deváté minutě KAREL KREJČÍK.

„Už předtím, něž jsme vyrovnali na 1:1, jsme si vypracovali dvě slibné šance. Při naší gólové akci Lukáš Slezák po levé straně zatáhl balon, já jsem si na jeho pěkný centr naběhl a hlavou se mi podařilo jej usměrnit do sítě," vrátil se ke své podařené trefě v úvodu rozhovoru týnišťský útočník.

Přestože výsledek 3:1 vypadá přesvědčivě, samotný průběh zápasu tak jednoznačný nebyl. Souhlasíte?
Je to určitě tak. I když jsme hned v úvodu utkání inkasovali zbytečný gól, brzy se nám podařilo vyrovnat. Dá se říci, že domácím jsme cestu za vítězstvím hodně usnadnili, protože všechny tři obdržené branky padly po našich zbytečných a hrubých chybách, což je velká škoda.

Co podle vašeho názoru rozhodlo o vítězství favorizovaného soupeře?
Zápas byl v poli vyrovnaný, ale Živanice byli mnohem produktivnější v zakončení a navíc dokonale potrestaly naše chyby. Pokud bychom hráli zodpovědněji, určitě jsme si mohli nějaký ten bod domů odvézt.

V 55. minutě viděl za nesportovní chování červenou kartu levý obránce Jan Huňák. Jeho absence bude pro tým v příštích kolech určitě citelná, že?
Honza nám bude v zadních řadách hodně scházet, šlo o zcela zbytečné vyloučení. Protihráč pronesl na jeho adresu ne moc hezká slova a on reagoval tak, jak reagoval. Neměl to zkrátka dělat. Uvidíme, jak tvrdý bude nakonec jeho trest.

Zdá se, že angažmá v Týništi nad Orlicí vám vyloženě svědčí. V Živanicích jste zaznamenal svůj již třetí podzimní gól. Taková bilance vás musí jistě těšit hodně…
Změna mi určitě prospěla. Jen škoda, že můj poslední gól nevedl k bodovému zisku. Jsem samozřejmě rád, že hraji pravidelně v základní sestavě, je to pro mě hodně důležité. Potřeboval bych však střílet ještě více branek, snad brzy přijdou další.

V sobotu přicestuje do Olšiny celek SK Benátky nad Jizerou, který je farmou prvoligové Mladé Boleslavi. Nyní však na svém trávníku nečekaně padl s Vysokým Mýtem. Dočkají se vaši příznivci třetí domácí výhry v řadě?
Bylo by to jistě příjemné, ale soupeř bude těžký. Naším cílem musí být vzadu hrát na nulu, nedostat nějaký zbytečný gól a naopak nějakou tu branku vstřelit. Budeme se snažit doma urvat tři body za každou cenu, abychom se bodově dotáhli na soupeře před námi a v tabulce se posunuli o něco výš. ⋌(hl)