Fotbalisté SK Týniště nad Orlicí vykročili do nové sezony pravou nohou. Tým z Olšiny zvítězil v Kuklenách na trávníku ambiciózní Olympie Hradec Králové po vynikajícím výkonu přesvědčivě 3:0 a svým soupeřům tak vyslal jasný vzkaz: I letos s námi v boji o čelné příčky tabulky musíte vážně počítat!

Úspěšně si vedli rovněž Rychnovští, kteří přivezli tři body z Libčan. Hosté se v prvním poločase ujali vedení gólem Zajíčka, ale domácím se podařilo po vyloučení Bárneta vyrovnat. O výhře rychnovského týmu rozhodl v 90. minutě hlavičkou Lochman.

Olympia – Týniště 0:3

Vladimír Pacholík, asistent trenéra SK Týniště nad Orlicí: „Utkání začalo v ostrém tempu a s oboustranně vysokým nasazením. V 7. minutě jsme se ujali vedení křížnou ránou debutujícího Voženílka. Celý první poločas jsme dobře eliminovali útočnou snahu domácích a měli dvě další slibné příležitosti navýšit skóre, což se nám bohužel nepovedlo. V úvodu druhé půle se do nás soupeř zakousl, ale my jsme poctivě pracovali směrem dozadu a postupně získali převahu. Při ní jsme projevili větší zkušenost i fotbalovost, přidali další dvě branky a po velmi dobrém kolektivním výkonu nakonec zaslouženě zvítězili. Jasná výhra na trávníku favorita je pro naše hráče velkým povzbuzením do dalších těžkých a náročných mistrovských bojů."

Libčany –  Rychnov 1:2

Martin Kameník, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Premiéra v novém ročníku nám vyšla na jedničku. Po opatrném začátku jsme se postupně začali dostávat do slibných příležitostí, ale chyběla přesnost ve finální přihrávce. V 35. minutě Zajíček vybojoval skluzem balon, narazil si s Valáškem,  šikovně levačkou obstřelil gólmana hostů a vedli jsme zaslouženě 1:0. Do druhého poločasu jsme šli s cílem pozorně bránit a prosadit se z brejku. V 60. minutě Pohl vyslal kolmici na Valáška, který postupoval sám na branku hostů, ale bohužel jeho střela těsně minula pravou tyč. Za dvě minuty se stejná situace opakovala na druhé straně, záchranou brzdu zatáhl Bárnet a musel pod sprchu. Přesilovku domácí využili hodně brzy a srovnali skóre. Do 90. minuty jsme perfektně bránili alespoň remízu, kterou ovšem odmítl Lochman, když přesným centrem našel jeho hlavu střídající dorostenec Fujdiak. Chválím celé mužstvo za bojovnost. Vyzdvihnout musím výkon zkušeného Honzy Zimmera."   (dr, hl)