Aby v jedné soutěži jeden tým porážel druhého rozdílem tří a více branek, to je zcela normální. Že je ale za pouhé tři víkendy takových výsledků hned třináct (!), to zase tak všední není. Do party vysoko poražených se navíc zařadil i jeden z největších favoritů přeboru, tým Libčan, který prohrál 1:4 v Hořicích.

Kvůli tradičním závodům se duel musel odehrát již v pátek a pracovní den jako by hostům vůbec nevyhovoval. Vždyť po osmi minutách prohrávali 0:2.

„Brzy jsme prohrávali. I když jsme po většinu zápasu byli aktivnější, tvrdý direkt ze začátku se nám nedařilo opětovat,“ komentoval duel předseda libčanského oddílu Jan Schejbal.

Čtyři branky o dva dny později obdrželi také fotbalisté Lázní Bělohrad na půdě Červeného Kostelce, hráči Nového Města a Vrchlabí v sobotu dopadli ještě hůř. Náchod, respektive Jičín jim nasázely půltucet!

Hlavně u vrchlabského nováčka se to moc nečekalo. Tým trenéra Davida Votočka v předchozích dvou duelech zanechal velmi dobrý dojem a do Jičína rozhodně nejel s poraženeckou náladou. První poločas byl ještě zcela vyrovnaný, ve druhém ale domácí nastříleli pět branek. „Náš herní projev nebyl špatný, ale musíme se zaměřit na bránící činnost celého mužstva,“ našel důvody vysoké porážky vedoucí hostujícího mužstva Roman Fictum.

V každém případě 3. kolo vyšlo jednoznačně lépe domácím celkům. Šest jich vyhrálo v normální hrací době, Jaroměř a RMSK Cidlina si po remízových výsledcích zařídily dobrou náladu v penaltové loterii.

Událost kola

Kanonáda Jičína: Hráči z města pohádek na startu sezony svou pohádku prožívají. Pokračovala v utkání s Vrchlabím.

Zklamání kola

Výsledek Libčan: Vítěz loňského ročníku KP v Hořicích vyhořel. Domácí o výsledku rozhodli v úvodu pátečního zápasu.

Krajský přebor - sestava 3. kola podle Deníku

Ondráček (Jaroměř) - Vincour (Nový Bydžov), D. Palm (Hořice), Dušek (2, Chlumec n. C.) - Srkal (Červený Kostelec), Brich (Náchod), Kocourek (Jičín), P. Palm (Hořice) - Miker (Jičín), Chobotský (Slavia Hradec), J. Pražák (Vysoká n. L.)