Hosté z Libereckého kraje byli fotbalovější a kromě tří branek po přestávce trefili i brankovou konstrukci. První úder zasadil domácím Bernát, který unikl po levé straně a z úhlu na zadní tyč prostřelil Marčišina, při druhém gólu směr rány Papouška nešťastně změnil obránce Odehnal a třetí úspěch zaznamenal po dlouhém sólu střídající Šulc.

Domácím nelze upřít snahu a bojovnost, to však tentokrát nestačilo. Jediný gól týmu z Olšiny vsítil v 90. minutě střídající mladík JAN RŮŽIČKA.

„Ve vápně vznikl chumel, gólman si vyběhl pro balon a snažil se ho nadvakrát vyboxovat. Já jsem jen čekal na vhodný okamžik, kdy se ke mně míč dostane. Šel jsem do toho naplno, spadlo to tam a jsem za to rád,, řekl v úvodu rozhovoru týnišťský záložník.

Je pro váš tým po výrazném úspěchu v Jablonci nad Jizerou domácí porážka velkým zklamáním?
Zklamaní jsme určitě. V Jablonci jsme si asi štěstí vybrali, do čeho jsme kopli, to tam spadlo. Dnes to bylo z naší strany slabší, nedařilo se nám. V dalším zápase to snad už bude lepší.

Hosté prakticky po celý průběh tahali za delší konec. V čem byl podle vás největší problém?
Jak se říká, jednou jsme nahoře, podruhé dole. Dnes jsme si vybrali slabší chvilku, kdy se nám nevedlo. Takové zápasy někdy jsou a budou. Nejezdili jsme extra naplno, nedařila se nám kombinace i vinou těžkého terénu. Po zemi to moc nešlo, balon odskakoval. Porážka nás všechny samozřejmě mrzí, ale soupeř projevil větší vůli po vítězství.

Přesto, není výše porážky vzhledem k obrazu hry pro váš tým přece jen příliš krutá?
Dostat doma tři góly je opravdu hodně. Avšak myslím, že Turnov zvítězil zaslouženě.

V příštím kole se Týniště představí na trávníku FK Dobrovice, suverénního lídra divizní skupiny C. Může váš tým na Mladoboleslavsku překvapit podobně,jako před týdnem v Jablonci nad Jizerou?
Každý zápas je jiný. Musíme mít k soupeři na jedné straně respekt, na druhé straně nám nesmí chybět zdravá agresivita. Pokud nastoupíme s cílem, že chceme za každou cenu vyhrát, budeme makat od první do poslední minuty. Věřím, že v Dobrovici vyhrát nemusí být nesplnitelné.

Miloslav Hlavatý