Krátce nato na druhé straně zazlobili i hosté, kteří se v přečíslení valili na Kobosovu branku; celou akci ale zbytečně překombinovali a ke střele se vůbec nedostali. V 16. min. se blýskl domácí Kobos, jenž Gavulův pokus vytáhl konečky prstů nad břevno. Ve 26. min. po nenápadné akci Hradce odcentroval od postranní čáry Špidlen a Semerákova hlavička jen těsně minula domácí branku. Dvě minuty nato ale od brankové čáry Hradce vytancoval do střelecké pozice Martin Merganc a otevřel skóre utkání – 1:0. Do kabin se však mohlo jít za nerozhodného stavu, když vzápětí na druhé straně podskočil dlouhý balon Zdeňka a Čechovo zakončení v poslední chvíli zblokoval vrátivší se Hudec.

Druhých pětačtyřicet minut se hrálo především pod taktovkou hostujícího Hradce, ten se však vinou dobře pracující domácí defenzivy do vyložených šancí příliš nedostal. Hodně emocí přinesla 58. min., když zákrok domácího Zdeňky na Čecha v pokutovém území nechal sudího klidným. Po hodině hry si mohl svou chvíli slávy užít střídající Michal Gross, jeho hlavička ale postrádala patřičné parametry. Chvíli nato zase hosté přitopili domácí defenzivě a po sérii šancí zakončoval přesně do Kobose Gavula.

Čtvrt hodiny před koncem zatáhli hosté míč podél levé postranní čáry, přízemní centr Pacáka pustil na velkém vápně Gavula Sedlákovi, jehož střela orazítkovala břevno za již překonaným Kobosem.

V nastaveném čase pak ještě mohl vylepšit skóre domácí záložník Moník, ale jeho střela šla nad.

FK Náchod/Deštné - FC Hradec Králové B 1:0

Fakta – branka: 28. Merganc. Rozhodčí: Černý. ŽK: 0:0. Diváků: 350. Poločas: 1:0. FK Náchod–Deštné: Kobos – Hudec, Zdeňka, Kopřiva, Moník – Jirman (59. Gross), Nejman (85. Koňušík), Kaplan, Kilevník – Merganc, Hubička (90. Umlauf). FC Hradec Králové B: Frydrych – Kaplan (67. Sedlák), Hrmo, Ferčák, Špidlen – Dvořák, Gavula, Jelínek, Pacák – Semerák (46. Kašpar), Čech (80. Zinke).

Hlasy trenérů

Roman Čáp, trenér FK Náchod–Deštné: „Pro oko diváka se nejednalo o příliš pohledné utkání s minimem šancí na obou stranách. První poločas se hrál podle mých představ a zaslouženě jsme se ujali vedení krásnou brankou Mergance. V druhém poločase byli hosté aktivnější, ale vypracovali si pouze jednu brankovou příležitost, jinak naše defenziva pracovala spolehlivě. Tímto vítězstvím jsme udělali velký krok k záchraně.“

Milan Šmarda, trenér FC Hradec Králové B: „Obě mužstva hrála na vítězství. První poločas byl hodně nepřesný a také se ukázala Mergancova schopnost dát branku. Druhý poločas byl jednostrannou záležitostí, která z hlediska skóre mohla být srovnána neodpískaným pokutovým kopem. Myslím si, že o utkání rozhodla právě tato situace.“