Divizní souboj 16. kola skupiny C v Turnově přinesl v závěrečné dvacetiminutovce šokující koncovku. Týnišťští fotbalisté na půdě celku FK Pěnčín/Turnov ještě na začátku 70. minuty vedli 2:0, přestože po půlhodině hry přišli o vyloučeného Tomáška. Statečný výkon oslabeného týnišťského týmu degradoval čtyřgólový obrat domácího celku.

Pěnčín – Týniště 4:2


Do první šance zápasu se dostali hosté, střela Gavuly však mířila nad branku. V 5. min. se uvedli domácí, když trestný kop Selingera nasměroval Jíra do brankáře Pišty. Poté se střídaly šance na obou stranách. Týnišťský Danč svou šanci zmařil stejně jako Zdražil, který po rohu mířil nad. Skóre zápasu ve 22. min. otevřel Gorol, který přesnou střelou z trestného kopu z více než 30 metrů dokonale zaskočil domácího gólmana – 0:1. Týnišťští ve 34. min. přišli o Tomáška, který po faulu na Kameníka uviděl druhou žlutou kartu.

Svěřenci trenéra Petříka navzdory oslabení dokázali osm minut po přestávce zvýšit vedení, když chybu domácí obrany potrestal Seifert - 0:2.

Zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže domácí nesložili zbraně ani poté, co Gavula v 69. min. obešel brankáře, ale domácí obránce vykopl míč z prázdné branky. O minutu později se začal rodit výjimečný a nevídaný obrat. V šestnáctce Týniště byl faulován Škréta a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Zdražil – 1:2. V 76. min. se po centru Mencla nádherně do šibenice trefil opět Zdražil a bylo vyrovnáno. Za další dvě minuty Plátek ideálně uvolnil Vokáčka a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:3. Gólová tečka zápasu přišla až v nastaveném čase, když se ve snaze o vyrovnání vydal na polovinu domácího týmu i týnišťský gólman Pišta a domácí Mrklas skóroval do prázdné branky - 4:2.

Fakta – branky: 70. z penalty a 76. Zdražil, 78. Plátek, 92. Mrklas – 22. Gorol, 53. Seifert. Rozhodčí: Král, ŽK: 4:3, ČK: 0:1 (34. Tomášek). Diváků: 300.

Sestava SK Týniště n. O.: Pišta - Tomášek, Plašil, Hrubý, Lemfeld (86. Grimm) – Seifert, Černý, Gorol, Gavula - Danč, Winkler.

--------------------------------------------------------

Sudí faul neviděl

Týniště n. O. - Divizní tým fotbalistů SK Týniště nad Orlicí v 16. kole divize C vedl na trávníku nováčka soutěže FK Pěnčín/Turnov zásluhou gólů Gorola a Seferta již 2:0. Nakonec jeho hráči opouštěli hřiště s hlavou sklopenou.

“Podobně nešťastných zápasů sehrajete za život jen pár. Musím svoje svěřence pochválit za to, že i navzdory oslabení dokázali zvýšit vedení na rozdíl dvou branek,“ vrátil se ke střetnutí na severu Čech Milan Petřík, trenér SK Týniště n. O. „Pak ještě Gavula obešel brankáře, ale domácí vykopli míč z prázdné branky. Škoda, mohli jsme vést 3:0 a bylo by rozhodnuto. V závěru nás poškodil rozhodčí, protože brance na 3:2 předcházel útočný faul na Plašila.“

Vedoucí pěnčínského mužstva Petr Horáček měl důvod k úsměvu. „Výborný výkon podal celý tým, když se dokázal za dvacet minut dostat z nepříznivého stavu. Pochválit si zaslouží opravdu všichni hráči.“

A jak viděl partii ve městě drahokamů zkušený týnišťský obránce Radek Hrubý: „Během našeho oslabení měl soupeř logicky více ze hry, ale do čisté gólové šance jsme ho nepustili. Náš výkon v závěru poznamenala penalta, z níž domácí snížili. Vzápětí krásnou střelou dokázali vyrovnat.“ Také Hrubý se zlobil na sudího Krále. „Nechápu jak mohl přehlédnout evidentní faul na Plašila. Soupeř po něm běžel sám na branku a prostřelil Pištu. Tento moment byl podle mého názoru klíčový. Ve zbývajícím čase jsme se snažili vyrovnat a před domácí brankou soupeře vytvořili několik závarů. Gól se nám již vsítit nepodařilo, naopak domácí v nastaveném čase pečetili na 4:2.“

V příštím kole se týnišťský celek poprvé na jaře představí příznivcům na domácím trávníku – ke krajskému derby přijedou hráči Slavoje Předměřice nad Labem.

(pjs, six)