Fotbalisté SK Týniště chtějí doma potvrdit divokou výhru z Chrudimi.

 

Fotbalisté SK Týniště nad Orlicí budou mít nyní dvakrát za sebou výhodu domácího prostředí. Nejprve přivítají ambciozního nováčka z Převýšova, poté se v Olšině představí další krajský rival ze Dvora Králové.

Úvodní polovinu soutěže zakončí Kubíkova jednotka na horké půdě v Hlavici. Mužstvo z Olšiny by o víkendu chtělo ziskem tří bodů potvrdit cennou výhru z Chrudimi (5:3), v prestižním krajském derby proti nováčkovi soutěže z Převýšova. To však nebude vůbec jednoduché.

Na trenérské lavičce Převýšova působí Bohuslav Pilný, bývalý prvoligový fotbalista Hradce Králové a Liberce. Hru týnišťských fotbalistů si před týdnem zajel „nastudovat“ z chrudimské tribuny. Tvůrcem hry převýšovského mužstva je další Hradečák David Breda. Obávaný kanonýr nastávajícího soupeře Marek Trval je v současné době mimo hru kvůli zranění.

Nováček soutěže si na podzim na trávnících soupeřů vede na výbornou. Zvítězil v Trutnově (3:1) a v Holicích (4:0), bod za remízu bral v Dobrovici (1:1) a v Chrudimi (0:0). S prázdnou se Převýšovští vraceli pouze z Ovčárů (0:2) a z Chocně (0:3). Pilného svěřenci v minulém kole odevzdali doma všechny body rezervě hradeckých „votroků“ po těsné prohře 1:2.

Hosté do Olšiny zřejmě přicestují bez své brankářské jedničky Radka Petra (hájil týnišťskou svatyni v premiérové divizní sezoně), který byl o víkendu vyloučen a minimálně jeden zápas si odpočine. Naopak v převýšovské sestavě by neměl chybět záložník Jaroslav Hradecký, který v úvodu letošního ročníku krátce působil v Týništi.

Zápas 13. kola divize C SK Týniště n. O. (7. místo, 19 bodů) – SK Převýšov (10. místo, 16 bodů) se hraje na hřišti v Olšině v neděli ve 14.30 hodin. Jako hlavní rozhodčí ho povede Jiří Hlaváč z Dobrovice na Mladoboleslavsku.