Na jaře klopýtající Nový Bydžov potvrdil kolísající formu i v Jaroměři, odkud si nakonec odvezl dva body za vítězství v pokutových kopech. „Asi nebudu projevovat velké nadšení z úrovně zápasu ani z našeho výkonu v prvním poločase. V druhé části jsme se přece jen trochu zlepšili, ale naše útočná hra je nyní hodně dole, o čemž svědčí naše produktivita v posledních třech zápasech," uvědomuje si Vladimír Blažej, trenér Bydžova. „Bod navíc putuje do Bydžova zaslouženě," uznal Miloš Exnar, jaroměřský kormidelník.

Na záda vedoucímu Bydžovu stále dýchá dvojice Červený Kostelec – Libčany, která má navíc o zápas méně. Červený Kostelec v sobotu uspěl na půdě Kostelce nad Orlicí (4:0), kde rozhodla produktivita hostujících fotbalistů. „Klobouk dolů před efektivitou hostí, kteří se celý zápas spoléhali na takticky dobře zvládnutou obrannou činnost a vyráželi do rychlých protiútoků," vysekl poklonu hostům domácí člen výboru Miroslav Umlauf.

Bod na dvojici Bydžov – Červený Kostelec ztrácí Libčany, jejichž víkendový zápas s Jičínem byl odložen.

Zajímavé věci se děly v uplynulém kole také na opačném pólu tabulky. Zatím poslední Dobruška doma vyválčila dva body s hradeckou Slavií a opět se docvakla na své „sestupové" souputníky. Tím nejbližším je aktuálně Provodov, který před týdnem vyhrál v Červeném Kostelci a podobně chtěl zatočit doma také s Novým Městem nad Metují. To se však nedalo, nakonec v Provodově zvítězilo a opět se o něco blíže přiblížilo toužebné záchraně. „Získané body nás určitě povzbudí do dalších utkání, které jsou ještě před námi," věří sekretář novoměstského klubu Jaroslav Macháček.

V hodně svízelné situaci se stále nachází rovněž Broumov, jenž má na poslední Dobrušku náskok pouhých dvou bodů a o víkendu prohrál v Lázních Bělohrad. „Můžu vyseknout poklonu všem hráčům, kteří s námi jeli a odvedli maximum," chválil i přes prohru své svěřence trenér Broumova Jindřich Kitler, který nastoupil v útoku a blýskl se brankou. „Vítězství nad pracovitým a poctivým týmem si velice vážíme," uznal kvality soupeře Oldřich Velich, místopředseda domácího oddílu.

Velmi cenné dva body si z hřiště Vysoké nad Labem odvezli fotbalisté Rychnova nad Kněžnou, kteří favorita udolali až díky lépe zvládnutým pokutovým kopům. „Utkání mělo náboj, zápletku, adrenalin a pro nás v závěru i trochu endorfinů," kontroval rychnovský trenér Jan Čermák.

Asi zasloužené vítězství urvali v samém závěru hráči Chlumce nad Cidlinou, kteří zvítězili v Hořicích 2:1.

„Rozhodl gól Jirky Kučery z absolutní nešance," zmínil rozhodující moment vyrovnaného utkání hostujícítrenér Petr Průcha.

Událost kola

V souboji Kostelců vyhrál ten hostující Červený, který nechal domácí hrát a sám podnikal smrtící protiútoky, z nichž padly čtyři branky.

Zklamání kola

Fotbalisté Provodova před týdnem zvítězili na hřišti Červeného Kostelce, jenže o víkendu doma padli v záchranářském derby s Novým Městem nad Metují.

Výrok kola

„Utkání mělo náboj, zápletku, adrenalin a pro nás v závěru i trochu endorfinů."
(Jan Čermák, trenér Rychnova)