Potvrdil to i v okresním derby v týnišťské Olšině, kdy nejprve proměněnou penaltou poslal svůj tým v 72. minutě do vedení (1:2) a potom se nemýlil ani v rozhodujícím rozstřelu, v němž si tým z města F. L. Věka zajistil dva body. „Obě penalty jsem poslal stejně. Mířil jsem po levici brankáře k tyči," řekl v úvodu rozhovoru zkušený útočník.

Odpovídá remíza 2:2 průběhu zápasu?
Asi ano. Oba týmy si vytvořily několik gólových šancí, z tohoto pohledu je remíza zasloužená.

Co jste si říkal, když jste inkasovali gól již ve druhé minutě?
Začátek nám utekl stejně jako proti Novému Městu nad Metují. Bohužel, úvodní pětadvacetiminutovka byla z naší strany hodně špatná. Ke konci prvního poločasu jsme se zlepšili a po přestávce otočili skóre. Škoda, že jsme vedení neudrželi až do závěrečného hvizdu.

K plnému bodovému zisku jste měli blízko. Co chybělo?
Za stavu 1:2 jsme měli přidat třetí gól. Kdybychom vedli dvougólovým rozdílem, tak Týniště se již nevzpamatuje. Škoda, že Kuba Mikušík za stavu 1:1 neproměnil pokutový kop. Naštěstí jsme zvládli penaltový rozstřel. Bonusový bod ze hřiště soupeře má určitě svou cenu.

Ve středečním vloženém kole zajíždíte do Kratonoh. Na trávníku lídra to bude zkouška ohněm…
Je jasné, že Kratonohy jsou velkým favoritem. Nemáme co ztratit, můžeme jedině překvapit. Budeme asi pod velkým tlakem, zaměříme se na pozornou obranu a brejky. Budeme se snažit o co nejlepší výsledek. Otazník ale visí nad složením našeho týmu, při vložených kolech je problém složit co nejsilnější kádr.
Zápas bude pikantní i z toho důvodu, že dres Kratonoh obléká váš nedávný spoluhráč – brankář Jaroslav Klofanda. Proběhlo nějaké hecování?
Ani ne. V úvodních dvou mistrovských zápasech Jarda nehrál, uvidíme jestli nastoupí proti nám. Oboustranně se známe, takže nějaká překvapení se nedají asi čekat.