„Ve čtvrtek ráno jsme museli vykázat opilého muže, který spal v prostorách laboratoře v nemocnici,“ uvedl velitel Městské policie Rychnov Miloš Friml. Muž spal na lavičce v místech, kde se smí pohybovat veřejnost. Do prostor pro zaměstnance nepronikl.

Podobný případ řešili strážníci hned v poledne. ,,Na Městském úřadu v Rychnově se pohyboval podnapilý muž. Nebyl agresivní, ale svou přítomností obtěžoval. Když jsme ho vyzvali, aby veřejné místo opustil, bez problémů uposlechl,“ dodal Friml.

Přísloví „do třetice všeho dobrého“ se naplnilo i tentokrát. Potřetí museli strážníci vyjíždět kvůli opilému muži v osm večer. ,,Nalezli jsme muže spícího před restaurací Taverna. Vzbudili jsme ho a poslali domů,“ vysvětloval Friml.

O to větší bylo překvapení strážníků, když toho samého muže nalezli o dvě hodiny později jen o několik ulic dál. ,,Přestěhoval se do Úzké ulice. Tentokrát už ovšem nebyl schopen vstát. Proto jsme ho odvedli na Obvodní oddělení Policie České republiky,“ popisoval Friml. Muž pravděpodobně skončil na záchytce.

(luc)