V neděli 30. září v odpoledních hodinách v Bohuslavicích na Náchodsku řádiliv domku důchodkyněpodvodníci. Majitelka domku vpustila dovnitř ženu a muže ve středních letech, kteří jí namluvili, že potřebují opsat stav elektroměru a vrátit přeplatek za elektřinu. Během pobytu uvnitř domku ženě ukázali pětitisícovou bankovku, kterou jí chtěli po rozměnění zaplatit přeplatek elektrické energie. Tuto podivnou transakci majitelka odmítla, přesto se však neubránila okradení. Při pohybu po domku podvodníci využili nepozornosti důchodkyně a z volně odložené peněženky jí odcizili 3000 korun.

Podle získaných informací se podvodný páreček vydal na svoje cesty osobním automobilem Audi A6 šedé metalízy s ostravskou registrační značkou. Muž střední postavy krátkých černých vlasů a žena s tmavýma očima a černými vlasy sepnutými dozadu, jsou slušně oblečení, hovoří dobře česky bez přízvuku a mají příjemné vystupování.

Stejně se opakující scénář téhož dne podvodníci použili ještě v sousedním Opočně a Dobrušce.

Snědý pár vždy navštívil starší osoby ohledně přeplatku za elektřinu a pak kradl. Policie proto nabádá starší občany, aby nikoho cizího do bytu nevpouštěli, každý pracovník se musí prokázat legitimací. V případě pochybností, ať raději přivolají jinou osobu nebo policii. Pokud by se je někdo pokoušel podobným způsobem podvést, ať neprodleně volají 158.


nprap. Eva Prachařová